Utbildning av domare

Fler domare

Eftersom vårt mål är att fler barn och ungdomar ska bli aktiva inom organiserad idrott så kommer vi även behöva fler som är utbildade till domare inom de olika idrotterna.

Utbildningen av domare och ev. andra funktionärer sker i samarbete med de lokala idrottsförbunden. Det är deras normala utbildning och certifiering som används.

Målet är att vi ska hjälpa till att hålla jämna steg med de ökande behoven.

Ansvarig: Nombre Boni


Mitt namn är Nombre Boni och jag 43 år. Jag är gift och har tre barn och bor i Yopougon i Abidjan, Elfenbenskusten.

Jag har varit passionerad av fotboll i hela mitt liv. Som barn spelade jag alltid fotboll på gatan med mina kompisar och sedan blev jag tränare för många olika lag i olika åldrar. Som vuxen har jag fortsatt att vara engagerad inom fotbollen, först som sportdirektör i en klubb och genom hårt arbete så blev jag nominerad och utsedd till ordförande. För närvarande hjälper jag ett stort antal fotbollsskolor i Abidjan att utvecklas.
Inom Esprit de Sport är jag ansvarig för två program, utbildning av domare och ungdomstävlingar. Uppdraget ligger helt i linje med det jag brinner för och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa idrotten i Afrika att utvecklas. Jag uppskattar speciellt samarbetet med våra europeiska kollegor och att vara del i något som kan förändra livet till det bättre för många hundra tusen barn runt om i Afrika.

Du kan kontakta Boni via, nombre.boni@espritdesport.org

Stängd