Ungdomstävlingar

Ligor och turneringar

Inom varje av de utvalda sporterna kommer vi hjälpa regionala organisationer att anordna en kontinuerligt återkommande tävling för de olika åldersklasserna fr. o.m. 10-års ålder. T.ex. en regional fotbollsliga.

Vi kommer bidra med såväl finansiella resurser som system för att arrangera och administrera tävlingarna samt kompetensöverföring i form av utbildning av tävlingsansvariga personer.

Tävlingarna ska koordineras med respektive lokalt förbund och vara godkända av dem.

Ansvarig: Nombre Boni

Mitt namn är Nombre Boni och jag 43 år. Jag är gift och har tre barn och bor i Yopougon i Abidjan, Elfenbenskusten.


Jag har varit passionerad av fotboll i hela mitt liv. Som barn spelade jag alltid fotboll på gatan med mina kompisar och sedan blev jag tränare för många olika lag i olika åldrar. Som vuxen har jag fortsatt att vara engagerad inom fotbollen, först som sportdirektör i en klubb och genom hårt arbete så blev jag nominerad och utsedd till ordförande. För närvarande hjälper jag ett stort antal fotbollsskolor i Abidjan att utvecklas.
Inom Esprit de Sport är jag ansvarig för två program, utbildning av domare och ungdomstävlingar. Uppdraget ligger helt i linje med det jag brinner för och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa idrotten i Afrika att utvecklas. Jag uppskattar speciellt samarbetet med våra europeiska kollegor och att vara del i något som kan förändra livet till det bättre för många hundra tusen barn runt om i Afrika.

Du kan kontakta Boni via, nombre.boni@espritdesport.org

Stängd