Representanter för Sportfadder och Sveriges ambassadör för Elfenbenskusten med flera länder, Maria Leissner träffade på tisdagen den 8 oktober det Ivorianska fotbollsförbundet.

Maria Leissner förklarade att hennes roll som ambassadör handlar om att få igång samarbeten mellan de båda länderna inom många olika områden. Det rör sig inte bara om affärer utan även om kultur och idrott. Maria presenterade Sportfadder för fotbollsförbundet och uttryckte önskemål att genom Sportfadders verksamhet knyta ihop fotbollen i Sverige och Elfenbenskusten.

Marias initiativ fick ett mycket positivt mottagande och 1:e vice ordförande för fotbollsförbundet, Sory Diabate flikade in att det ju genom åren funnits många beröringspunkter. Det var bl.a. han som förhandlade och såg till att Sven-Göran Eriksson blev tränare för det ivorianska landslaget ”Elefanterna”.

Tillsammans planerar vi nu ett långtgående samarbete. Bl.a. diskuterades att starta ett gemensamt projekt för att utveckla tjejfotbollen i Elfenbenskusten.


Glädje – Gemenskap – Ansvar