Sportfadder-teamet i Tamale, Ghana besökte torsdag 22 augusti 2019, några kvinnliga fotbollsklubbar både i Sagnarigu kommun respektive Tamale Metropolis i norra regionen.

Besöket i klubbarna var för att introducera Sportfadder för klubbarna i regionen. Syftet var också att få mer information om kvinnliga fotbollsklubbar för att driva samarbete mellan klubbarna och Sportfadder.

Efter en framgångsrik introduktion av Sportfadders program och de fördelar som det innebär, blev klubbarna upprymda. Programmet med fadderskap för ungdomsidrottare (YAS) omfamnades helhjärtat av de ansvariga på klubbarna och tjejerna ser fram mot hur det kan ge dem nya möjligheter.

Klubbarna tror att Sportfadders program för att hjälpa unga kvinnliga idrottare i fattiga samhällen i Afrika inte bara kommer att utveckla unga kvinnors talanger till att bli superstjärnor utan kommer att leda till jämställdhet mellan kvinnor och män i utvecklingen av idrott i Ghana.
De kvinnliga fotbollsklubbarna vi besökte var; Savannah Ladies FC (division 1 sida), Bagabaga Ladies FC (division 1 side), Taha Ladies FC (division 2 side) och Northern Ladies FC (Premiere).

Lördagen den 24 augusti 2019 höll Sportfadder ett nytt möte med ledningen för Northern Regional Women Football Club Association, en organisation som representerar alla de 24 kvinnliga fotbollsklubbarna i norra Ghana.
Vid mötet diskuterades flera frågor inklusive samarbetade insatser för att säkerställa att Sportfadders program lyckas.

Ledarna för kvinnofotbollsförbundet var mycket optimistiska för att Sportfadder kommer att föra den nödvändiga utvecklingen till regionen och upprepar att tusentals unga kvinnor och deras familjer kommer att dra nytta av Sportfadders program i regionen.

Ledarna för kvinnofotbollsförbundet tackade Sportfadder Ghana-teamet för sina avsikter att lindra fattigdom bland unga talanger genom sportutveckling.

Sportfadders team leddes av driftschefen, Abubakari Musah, kommunikationschef, Hamza Lansah Lolly och kvinnlig rep. Imoro Salimu.