På tisdagen 12:e november 2019 genomförde vår systerorganisation i Elfenbenskusten, Esprit de Sport Cote d’Ivoire ett event tillsammans med organisationen Morningstar.

Morningstar är en organisation som driver en skola kombinerad med en fotbollsakademi. De hittar talanger från de allra fattigaste delarna av Elfenbenskusten och tar dem till skolan, utbildar dem, lär dem om livet samtidigt som målet är att de ska utvecklas inom sin sport, fotboll. Alla som antas till projektet skriver på ett avtal där de lovar att jobba för att hjälpa ungdomar i de områden där de växt upp. Morningstar är associerade med franciskanerordern i Västafrika.

Sportfadder kommer hjälpa till att knyta samman Morningstar med klubbar i Europa och att finansiera en satsning på ett nytt boende för deras adepter i deras center i Alépé i sydvästra Elfenbenskusten.

På eventet höll representanter från Esprit de Sport föredrag om hur livet är i Europa och vad spelarna kan förvänta sig om de verkligen lyckas uppnå sin dröm att bli fotbollsproffs i Europa. Föredraget var mycket uppskattat och mycket diskussioner uppstod. Det var både djup och eftertanke i frågeställningarna från spelarna.

Eventet avslutades med en vänskapsmatch mot ett etablerat lag från Abidjan, Abobo. Matchen slutade 3-3 efter bra spel från båda lagen. Det finns gott om talanger i Morningstars team.

Nu startar jobbet för oss alla här i Sverige att hjälpa till att finansiera deras satsning. Vill du bidra på något sätt, hör av dig till oss på Sportfadder eller Swisha ett bidrag till, 123 203 42 96.


Glädje – Gemenskap – Ansvar