Arbetet med SINAFE -projektet går framåt och vi intervjuar nu olika parter inom fotboll. Främst afrikanska spelare i Sverige men också spelare i Västafrika med ambitioner att migrera till Europa samt agenter, tränare och journalister.

Spelarna som vi har intervjuat hittills har alla lyckats etablera sig och de har blivit väl omhändertagna i sina klubbar de har anslutit sig till, men vi vill också komma i kontakt med spelare som inte har lyckats etablera sig i någon klubb.

Vi börjar redan få en tydligare bild av var vi kan göra de största insatserna och det handlar om att utbilda ledare och spelare i Afrika. Förutom fotbollskvaliteter inom taktik och mental utveckling handlar det också om vilka rättigheter du har som spelare och hur det sociala livet i olika delar av Europa fungerar och vad som kommer att krävas av spelarna för att lyckas på och utanför planen.

I september träffas representanter från alla organisationer som deltar i projektet i sju olika länder i Belgrad för att stämma av resultaten och planera för det fortsatta arbetet.

Bilden är från ett besök i BK Häcken där vi hade riktigt bra intervjuer med tre spelare som alla kom till klubben i år. På bilden syns Agneta Dahl (ordförande i Esprit de Sport), Iebo Degaulle (Nigeria), Yannick Adjoumani (Elfenbenskusten), Benié Traoure (Elfenbenskusten) och Petter Lafrenz från Esprit de Sport i Elfenbenskusten.

Läs mer på SINAFE -webbplatsen