Hälsa & kost

Hur stor kostens roll är för resultat och den personliga hälsan är väldigt lågt prioriterat inom den Afrikanska idrotten, även på senior och elitnivå.

Vi kommer att ha ett program mot vår primära målgrupp, d.v.s. att lära de yngre barnen och ungdomarna redan från starten vikten av att äta rätt mat vid rätt tillfälle. Vi kommer även att involvera föräldrarna i detta jobb. Eftersom vi fokuserar på de fattigaste områdena först så kan man inte ställa så höga krav på familjerna utan det ansvaret kommer också att ligga på klubbarna.

Vi kommer även att ha ett utbildningsprogram för senior och elitidrotten där vi kommer utbilda enligt de senaste rönen inom idrottskost i världen.

Ansvarig – Yeo Pagahouagnan

Jag heter YEO PAGAHOUAGNAN, 33 år från Yopougon, Abidjan i Elfenbenskusten.

Jag har alltid älskat sport och i barndomen praktiserade jag flera discipliner som basket akrobatik, karate och fotboll. Jag har inte haft chans att göra en karriär i någon sport av flera olika skäl. Min passion ledde mig istället till att bli ledare och 2008 blev jag generalsekreterare för en fotbollsakademi. Yopougon

Från 2008 till 2019 höll jag flera administrativa och tekniska positioner, 7 år i Elfenbenskusten och 4 år i Ghana där jag lärde mig tala flytande Engelska.

Jag ser mycket fram mot att att arbeta med ESPRIT DE SPORT som kommer att bidra till utvecklingen av sporten. Jag kommer jobba med ett övergripande ansvar för verksamheten i Elfenbenskusten som generalsekreterare samt att jag kommer hålla i programmen för utbildning av ledare samt hälsa och kost.

Jag uppskattar det förtroende jag fått och jag skall ge det bästa av mig själv så att vi tillsammans med våra europeiska kollegor kan förbättra hundratusentals barns liv i Afrika.

Du kan kontakta Yeo via e-mail, yeo@espritdesport.org


Glädje – Gemenskap – Ansvar

Stängd