Projekt – Gear for Sports

Insamling av idrottsutrustning och kläder

Taha Ladies FC (Norra Ghana)

I flera av våra olika projekt ser vi ett stort behov av utrustning och kläder och allt behöver ju inte vara nytt. Så därför går vi nu ut i en kampanj bland svenska idrottsföreningar och samlar in gamla och överblivna prylar. Vi behöver allt möjligt.

För att det ska bli lite roligare att bidra så kommer vi följa upp och filma och fota så att ni kan se vart era saker hamnar och på vilket sätt de kommer till nytta i idrottsvardagen.

Just nu är det tre speciella ändamål vi samlar in utrustning till:

  1. Tjejfotboll i Norra Ghana: Vi driver ett projekt kallat ”Calendar Park” där vi ska bygga ett idrottscenter för ungdomar i staden Tamale i norra Ghana. Det primära fokuset ligger på att få igång fler tjejlag och att starta ligor för tjejfotboll i regionen. Det behövs allt från dräkter, skor, bollar till målställningar och nät.
  2. Ungdomsidrott i Guinea Bissau: Tillsammans med regeringen i Guinea Bissau planerar vi att bygga 16 st nya multisportanläggningar. Läget i Guinea Bissau har varit oroligt i många år och den unga befolkningen har haft det svårt. Nu ser det ut som de kan gå in i en stabilare period och de behöver hjälp med att bygga upp sitt land och att lära sig att själva ta hand om det och utveckla det. Vår insats ligger i att ge idrotten en knuff framåt och det kommer behövas mycket utrustning under de närmaste åren. Viljan finns men resurserna och även en del kompetens saknas. Hjälp oss hjälpa idrotten att bli en viktig bas för framtidens Guinea Bissau. Vill du hjälpa till mer hands on? Kolla även vårt program för sportvolontärer.
  3. Idrott för alla: Vi har även fått påstötningar om att det inte bara är ungdomsidrotten i Afrika som behöver hjälp. Även ungdomar här i Sverige har svårt att kunna utöva sin idrott pga ekonomiska begränsningar. Vi jobbar nu med att kontakta föreningar som ser detta behov för sina medlemmar och tar gemensamt fram en plan för hur vi kan hjälpa till.

I praktiken söker vi samarbete med några föreningar som kan hjälpa till att lagra utrustning åt oss och så många föreningar som möjligt som är villiga att dela med sig. Vi kommer dela upp utrustningen efter behovet i de olika projekten och så fort vi har så vi kan fylla en container kommer vi skicka iväg den.

Är ni intresserade? Kontakta oss via mailadressen gear@sportfadder.se

Frakten betalas av våra projektpartners:

Är ditt företag intresserade av ett samarbete med Sportfadder? Kontakta oss via partner@sportfadder.se.

Stängd